nadpis

Projekt Modex Residence prinesie moderné a vkusné bývanie priamo v centre Žiliny

27.10.2022

Na žilinský podnik Modex si určite spomenie nejeden Žilinčan. Podnik mal dlhú a zaujímavú históriu, nemenej zaujímavá bude aj budúcnosť projektu, ktorý vyrastie na jeho mieste. Tak, ako Modex prinášal štýl a módnosť prostredníctvom odevov, projekt Modex Residence prinesie tieto črty prostredníctvom moderného a vkusného bývania priamo v centre mesta.

 

Projekt Modex Residence vyrastie medzi ulicami Moyzesova a Revolučná. Päťpodlažný obytný dom sa stane súčasťou centra mesta, ktorého nekonečné možnosti robia túto lokalitu naozaj výnimočnou. Pešou chôdzou sa rezidenti dostanú takmer kdekoľvek.

Po dostavaní projektu bude v ponuke 48 nadštandardných bytov, od menších 2-izbových až po väčšie 3 či 4-izbové byty s výmerou od 39 m² do 105 m². Dispozície bytov sú navrhnuté tak, aby splnili aj tie najnáročnejšie očakávania. Súčasťou projektu bude aj 5 priestorov pre obchod a služby a 95 parkovacích miest v podzemnej garáži.

 

 

Jedná sa o výnimočný projekt, ktorý svojim spôsobom nadväzuje na dlhoročnú históriu bývalého miestneho podniku - Modex.

Modex vznikol v Žiline ako podnik miestneho hospodárstva už v roku 1950, najskôr pod názvom Vkus, až neskôr dostal názov, ktorý dnes rezonuje mnohým. Z oboch názvov je jasné, že išlo o šitie, neskôr aj vývoz odevov do viacerých, najmä západných krajín. Bol známy používaním kvalitných materiálov a trendovými modelmi, jeho výrobky boli synonymom luxusu. Ročne získaval 4 či 5 zlatých medailí, čím sa radil medzi popredné podniky v rámci ČSSR. Zaujímavosťou je, že ako jediný podnik miestneho priemyslu v stredoslovenskom kraji vyrábal detské odevy a predával ich vo vlastnej predajni v Žiline.

 

 

Podnik ukončil svoju výrobu minulý rok, jeho história však zostane vďaka nadchádzajúcemu projektu aj naďalej čiastočne zachovaná.

Ak ste niekedy mali možnosť prechádzať okolo budovy podniku, mohli ste si na fasáde všimnúť siluetu postavy ženy v šatách. Táto postava dlho predstavovala znak tejto spoločnosti a práve preto bude ikonická silueta zachovaná aj v rámci nového projektu.

 

 

 

 

Najväčším benefitom projektu je jeho výnimočná lokalita. Lukratívnosť polohy bytového komplexu zvyšuje blízka dostupnosť obchodných reťazcov, reštaurácií či pešia dostupnosť historického centra mesta Žilina. Keďže sa Modex nachádza prakticky v centre, v okolí je pre rezidentov všetko potrebné. Do 5 minút chôdzou sa nachádza zastávka „Štefánikovo námestie“, ktorá je súčasťou hlavného uzla mestskej hromadnej dopravy a premávajú odtiaľ spoje do všetkých častí Žiliny. Len 11 minút chôdzou je železničná i autobusová stanica. Veľkou výhodou pre rodiny s deťmi je, že na skok od bytového komplexu sa na ulici Predmestská nachádza aj materská škola.

Čím je tento projekt okrem svojej polohy výnimočný? Podzemné parkovanie, zelený vnútroblok so súkromným detským ihriskom a moderné technológie robia z projektu výborného kandidáta na bývanie pre jednotlivcov, páry či rodiny s deťmi.

 

 

 

 

Projekt Modex Residence prináša koncept unikátneho bývania so zdieľanými vonkajšími priestormi pre oddych, šport, či rodinnú pohodu. Jedinečný koncept súkromného vnútrobloku s detským ihriskom a zelenou plochou prinesie obyvateľom pocit nerušeného bývania, súkromie a najmä bezpečnosť. Stane sa tak, okrem iného, aj ideálnym rodinným zázemím.

 

Veľkou výhodou Modex Residence je aj pohodlné parkovanie v podzemných garážach. Na dvoch podzemných poschodiach bude 95 parkovacích miest. Podzemné parkovanie je v dnešnej dobe ideálnym riešením na preplnené a autami zapratané verejné priestory, zároveň prispieva k rastu zelene a poskytuje rezidentom maximálnu ochranu a bezpečnosť pred vandalmi či poveternostnými podmienkami. Aj tomuto prístupu dávame palec hore.